Консерви з тунця і з чим її їсти?
Тунець - це вид хижої морської риби вага якої може досягати від 1,8 кг і до 684кг. В їжу ця риба вживається в сирому, смаженому і консервованому вигляді.
Оскільки ми знаходимося далеко від Атлантичного, Тихого і Індійського океанів, де і живе цей вид риби, то єдиний доступний варіант спробувати його - придбати саме консерви. А спробувати цей делікатес таки варто, адже в м'ясі тунця дуже багато корисного:
- Це низькокалорійний продукт;
- В тунці багато білків і тому він легко засвоюється;
- М'ясо цієї риби багате на залізо, мідь, цинк, калій, натрій, магній, а також на вітаміни: A, B1, B2, D, E та ін.;
- Вживання цього продукту позитивно впливає на імунітет, і стан здоров'я в цілому.
Але і в тунця є свої недоліки. В м'ясі цієї риби накопичуються частинки ртуті, тому дітям до 3-х років, вагітним жінкам та жінкам у період лактації краще утриматися від цього делікатесу.
Страви з тунця
Наш інтернет-магазин пропонує кілька видів тунця: у власному соку і в рослинному маслі.
Тунець в оливковій або соняшниковій олії підійде до свіжих овочів, на додаток до перших страв, а також разом з давно знайомими салатами «Мімоза» і «Шуба». Ось, наприклад, рецепт літнього швидкого у приготуванні салату:
- 1-2 упаковки зелені
- 80-160гр консервованого тунця
- 2 середніх огірка
- 1-2 помідора
- Сир фета 100гр
Помідори, огірки і сир нарізати в будь-якій формі, перемішати з подрібненим тунцем і листям салату. Додати солі, перцю за смаком. (Якщо салат повинен бути більш дієтичним, тоді краще взяти тунець у власному соку і не додавати сир фета).
Заправка для салату: змішати мед (1-2 чайні ложки за смаком), оливкове масло і бальзамічний соус можна додати улюблені спеції.
Тунець у власному соку краще підійде до бутербродів, як начинка для пиріжків, як заправка для пасти і для фаршированих овочів.
Вживати консервований тунець краще відразу весь, щоб м'ясо не засихало. Якщо все ж у Вас залишилася якась частина тунця від вчорашньої страви, то такий продукт краще використовувати для страв з термічною обробкою. Таким блюдом може стати піца або паста.
Піца з тунцем:
- тісто для піци
- томатний соус
- оливки
- солодкий перець/томат
- тунець
- сир
Тісто для піци помазати соусом, посипати нарізаними оливками, перцем або томатом і подрібненим тунцем. Засипати тертим сиром і запікати 20-30 хв.
Паста з тунцем
- паста 160г
- Тунець - 1 банка
- Помідори - 2шт
- цибуля 1шт
- Часник - 1-2 зубчики
- Базилік, оливкова олія, сіль, перець - за смаком
Помідори залити окропом на 2-3 хв, промити в холодній воді і очистити від шкірки і насіння. М'якоть перемолоти в блендері.
Часник розчавити і обсмажити на сковороді в оливковій олії, після обжарювання викинути. У тому ж маслі обсмажити цибулю нарізану соломкою до напівготовності. Додати в сковороду м'ясо тунця і смажити ще 1 хвилину Після цього, додати до соусу томати, спеції за смаком, перемішати і згасити на маленькому вогні ще 7-8 хв.
Готовий соус додати до відвареної пості, приправити зеленим базиліком перемішати. На стіл подавати гарячим.
Ось і все на сьогодні, гарного Вам апетиту!
А наступного тижня ми будемо обговорювати сирні сири і варіанти страв з цим продуктом. Не пропустіть
- Хочете дізнатися більше про муку типу 650 і її використання в кулінарії? У нашій новій статті ми розкриємо всі таємниці цього універсального продукту! Ви дізнаєтеся, що таке мука типу 650, які переваги вона має, для чого вона використовується та які рецепти можна приготувати з її застосуванням. Крім того, ми розкажемо, як правильно зберігати та використовувати цей продукт для найкращих результатів.