Яке оливкова олія і для чого краще купувати? Топ 4 види оливкової олії на сайті «Феєрія Ароматів»
Подивившись і перечитавши добрий десяток відгуків і порад, ми зрозуміли, що в основному оливкова олія ділиться на 3 види:
• Extra virgin olive oil - масло кращої якості, першого холодного віджиму. Це масло, особливо якщо при його приготуванні використовувався тільки механічний спосіб вичавлювання, зберігає більше вітамінів і корисних речовин.
• Virgin olive oil - масло вторинного холодного віджиму. За якістю майже не поступається Extra virgin, але при її приготуванні зазвичай використовують хімічний спосіб вичавки.
• Olive oil - є сумішшю очищеної (рафінованої) масла і Extra virgin olive oil. Значно відрізняється за смаком від перших двох варіантів і містять меншу кількість корисних речовин.
Спочатку ми хотіли розділити все оливкове масло, яке у нас продається на ці три види. Але готуючись до написання цієї статті, зрозуміли, що майже на всіх етикетках цього продукту є напис Extra virgin, але далеко не кожен з них відповідає такій гучній назві. Тому, пропонуємо Вам розподіл наявної у нас оливкової олії, побудований на власному досвіді. Підкреслюємо, що це особисті враження від цього продукту і вони можуть не збігатися з Вашим досвідом. Нам буде цікаво прочитати Ваші відгуки про ці товари, які Ви можете написати нам на viber, instagram, facebook.
1. Оливкова олія кращої якості. Саме та, що може гордо носити назву оливкової олії першого холодного віджиму. Для неї характерний яскравий аромат і насичений смак з добре вираженою гіркотою. Таке масло краще всього підходять для використання в салатах і категорично не рекомендуються для смаження. При впливі високих температур оливкова олія Extra virgin починає виділяти шкідливі канцерогенни.
- Оливкова олія De Cecco Classico Extra Virgin 1л (Італія)
- Оливкова олія Monini Extra Vergine Classico 1л (Італія)
- Оливкова олія Vesuvio в скляній пляшці 250мл (Італія)
2. Оливкова олія, яка має не такий насичений смак і майже не відчутну гіркота і аромат. Цей ппродукт також краще підійде для використання в салатах і не рекомендується для термічної обробки.
- Оливкова олія Olimp Extra Virgin Gold olives, 1л (Греція)
- Оливкова олія Extra Virgin Gold Extracted Olive Oil 1л (Греція)
3. Оливкова олія в жерстяних тарах. Відгуки стосовно цього товару іноді різняться. З одного боку, саме такого виду олія користуються найбільшим попитом серед покупців. У неї практично відсутня гірчинка і аромат. Клієнти з задоволенням використовують її для смаження і салатів та спробувавши в фасовці 1л, незабаром повертаються вже за 5л тарою.
На наш смак, олія досить добра, звичайно є сумніви щодо того що це дійсно холодний віджим (як написано на упаковці), але його смакові властивості багатьох клієнтів, як і нас, задовольняють. Можливо негативне враження у деяких покупців викликано тим, що від олії вартістю приблизно 90-100грн / л чекають такої ж якості, як і від олії по 190-200грн / л. Але тут, як мовиться: «Про смаки не сперечаються».
- Олія оливкова Vesuvio Olio Extra Vergine di Olive 5л. (gr) (Італія)
- Олія оливкова Vesuvio Olio Extra Vergine di Olive 1л. (gr) ж/б тубус
- Олія оливкова ЕЛАІОЛАДО Extra Vergine Olive Oil 5л. (gr) (Греція)
- Олія оливкова Bertolli Robusto 5л. (Італія)
Спасибі за Вашу увагу! Сподіваємося Вам було цікаво читати і наш досвід стане Вам у пригоді!
- Хочете дізнатися більше про муку типу 650 і її використання в кулінарії? У нашій новій статті ми розкриємо всі таємниці цього універсального продукту! Ви дізнаєтеся, що таке мука типу 650, які переваги вона має, для чого вона використовується та які рецепти можна приготувати з її застосуванням. Крім того, ми розкажемо, як правильно зберігати та використовувати цей продукт для найкращих результатів.