Таємниці приготування і вживання хамона та прошутто
Хамон (Jamon)
Для приготування хамона іспанці використовують тільки задні свинячі ноги. В залежності від того, м'ясо якої породи використовувалося, хамон ділиться на 2 види: серрано (з м'яса білої свині) і іберіко (з ніг свиней чорної породи). Останній вид вважається дорожче, оскільки тварин цієї породи розводять значно менше.
Для виготовлення цього продукту, тварин годують виключно жолудями коркового дуба. За технологією приготування м'ясо засолюють, а потім підвішують у сухому приміщенні до повного висихання. Іноді цей процес може тривати 4 роки.
Прошутто (Prosciutto)
Італійці для виготовлення прошутто годують білих свиней кукурудзою і фруктами, іноді каштанами та молочною сироваткою, яка залишилася від виготовлення пармезану (район Парми). Далі м'ясо або засипають великою кількістю солі і потім сушать під дією вітру і сонця приблизно протягом 1-го року (прошутто крудо), або відварюють і потім в'ялять (прошутто котто). В залежності від регіону виготовлення окіст обробляють виключно морською сіллю, або сіллю з додаванням спецій.
Отже, що ж важливо знати, обираючи до столу такого роду делікатеси?
- Хамон і прошутто - це свиняче м'ясо в'ялене;
- Хамон має довшу витримку тому м'ясо виходить сухе;
- Прошутто сушиться близько року і тому м'ясо виходить м'яким і більш соковитим;
- Прошутто має блідо-рожевий колір. Цей продукт краще нарізати тонкими смужками і подавати на стіл разом з динею або інжиром;
- Хамон краще розкриває свій смак в поєднанні з динею, авокадо, грушею, хурмою, огірком, помідором і оливками.
В нашому магазині Ви можете придбати ці продукти в наступних видах:
Хамон Серрано резерву (хамон reserva) - витримка мінімум 12 місяців;
Хамон нарізка Jamon Serrano 100g (Іспанія)
Хамон нарізка Subirats Jamon Serrano 500g (Іспанія)
Хамон Серрано резерву (хамон reserva) - витримка від 14 місяців;
Хамон шматок Jamon Doncarne Espana 1 кг (Іспанія)
Хамон шматок Jamon Serrano Block Doncarne Espana 1 кг (Іспанія)
Прошутто крудо - витримка мінімум 8 місяців;
М'ясо в'ялене прошутто Prosciutto Crudo La Bottega del Gusto 100g (Італія)
Прошутто крудо PROSCIUTTO CRUDO SALUMEO 1000 р. Цілісний шматок
Прошутто крудо PROSCIUTTO Tre Monti 1000 р. Цілісний шматок
- Хочете дізнатися більше про муку типу 650 і її використання в кулінарії? У нашій новій статті ми розкриємо всі таємниці цього універсального продукту! Ви дізнаєтеся, що таке мука типу 650, які переваги вона має, для чого вона використовується та які рецепти можна приготувати з її застосуванням. Крім того, ми розкажемо, як правильно зберігати та використовувати цей продукт для найкращих результатів.